FB
Blog e-Camere.ro - Sisteme supraveghere video
Blog e-Camere.ro

Articole utile despre
sisteme de supraveghere video
pe intelesul tuturor.
Intrebari, stiri si informatii utile

Vezi articolele

Blog e-Camere.ro - Sisteme supraveghere video
BLOG e-Camere.ro

Articole utile despre sisteme de supraveghere video,
pe intelesul tuturor. Intrebari, stiri si informatii utile

Ce contine un sistem de supraveghere?
Ce tehnologie sa aleg?
Vezi toate articolele
Pana la 3 ANI GARANTIE
Echipamentele comercializate de noi
beneficieza de garantie de pana la 3 ani
Transport GRATUIT
in reteaua Fan Courier pentru
orice comanda de minim 499 lei
Suport Tehnic GRATUIT
Oferim tuturor clientilor nostri
suport tehnic telefonic gratuit
  Filtreaza Produsele
  Filtreaza Produsele
Oferta
  Protectie carcasa
In functie de constructia carcasei, camerele se pot instala in   interior sau exterior.

Cauti o camera pentru interior?
ORICE camera poate fi instalata in interior, chiar daca este conceputa pentru exterior, insa pentru interior se folosesc in general camere format DOME (vezi filtru format carcasa)!

Cauti o camera pentru exterior?
In exterior se pot instala doar camere special concepute pentru a rezista la umiditate, temperaturi scazute sau chiar foarte mari.

Chiar daca nu sunt expuse direct "in ploaie", camerele de interior nu vor rezista in timp din cauza umiditatii din aer, a temperaturilor variate, etc.

O principala specificatie a rezistentei in exterior, atat la praf, cat si la apa, este gradul de protectie: IP65, IP66, IP67
Protectie
  Rezolutia minima a camerei
Reprezinta principala specificatie a unei camere de supraveghere video si influenteaza direct detaliile din imaginile obtinute.

Se masoara in Megapixeli si cu cat este mai mare aceasta specificatie, cu atat aveti mai multe detalii, cu acelasi unghi de vizualizare.

Nu determina unghiul de vizualizare al camerei, ci numarul de pixeli ("puncte") dintr-o imagine. Cu cat avem persoana din imagine construita din mai multe "puncte", cu atat vom avea mai multe sanse sa o identificam.

Exemplu:
2 Megapixeli = 1080P = 1920 x 1080 pixeli = 2.073.600 pixeli
( Orizontal x Vertical )

Imagine comparare rezolutii

12 Megapixeli ≈ 4000 x 3000 pixeli

Tehnologii: IP
Categorie: Ultra HD
Format imagine: 16:9

Reprezinta cea mai mare rezolutie in domeniul supravegherii video si este pretabila, in general doar mediilor industriale, deoarece pretul acestor camere este unul foarte ridicat, iar ca si produse sunt disponibile foarte putine modele
8 Megapixeli sau 4K ≈ 3840 x 2160 pixeli

Tehnologii: HDCVI, TVI, AHD si IP
Categorie: Ultra HD
Format imagine: 16:9

Rezolutia 4K este o rezolutie excelenta pentru supravegherea generala, oferind foarte multe detalii, insa trebuie luat in calcul si faptul ca necesita si inregistratoare foarte puternice ca si putere de procesare, implicit hard disk (-uri) cu o capacitate mai mare pentru stocarea inregistrarilor, plus un internet cu viteza buna (ex. fibra optica) pentru transmiterea prin internet.
6 Megapixeli ≈ 3000 x 2000 pixeli

Tehnologii: HDCVI, TVI, AHD si IP
Categorie: Super HD
Format imagine: 4:3
5 Megapixeli ≈ 2560 x 1920 pixeli

Tehnologii: HDCVI, TVI, AHD si IP
Categorie: Super HD
Format imagine: 4:3
4 Megapixeli sau 2K ≈ 2560 x 1440 pixeli

Tehnologii: HDCVI, TVI, AHD si IP
Categorie: Super HD
Format imagine: 16:9
3 Megapixeli ≈ 1920 x 1536 pixeli

Tehnologii: HDCVI, TVI, AHD si IP
Categorie: Super HD
Format imagine: 4:3
2 Megapixeli sau 1080P ≈ 1920 x 1080 pixeli

Tehnologii: HDCVI, TVI, AHD si IP
Categorie: Full HD
Format imagine: 16:9
1 Megapixel sau 720P ≈ 1280 x 720 pixeli

Tehnologii: HDCVI, TVI, AHD si IP
Categorie: HD
Format imagine: 16:9
Rezolutie
  Iluminare nocturna in INFRAROSU
Majoritatea camerelor de supraveghere video sunt dotate cu iluminator in infrarosu, format din LED-uri IR, ce produc o lumina invizibila ochiului uman, dar care ajuta senzorul de imagine al camerei sa obtina imagini mai clare si in conditii de iluminare extrem de scazute sau pe timpul noptii.

Distanta estimata a infrarosului, NU REPREZINTA distanta la care "vede" camera, fiind limitata de detaliile ce se pot obtine cu rezolutia existenta a camerei.

Distanta mai mare = iluminare mai puternica

Pentru o vizibilitate cat mai buna pe timpul noptii, camera nu trebuie sa aiba, in zona vizibila, obstacole ce ar putea reflecta infrarosul (ex. ramuri de copac, cladiri, stalpi, streasina cladirii, etc.)

Exemplu Imagine cu Infrarosu

Infrarosu
  Tip obiectiv (Lentila)
Lentila (obiectivul) are rolul de a prelua si focaliza lumina pe senzorul de imagine al camerei de supraveghere video, iar prin dimensiunea acesteia se determina unghiul de vizualizare.

Tipul lentilei determina daca acesta are un unghi fix de vizualizare, reglabil manual sau reglabil motorizat de la distanta din inregistrator sau chiar telefonul mobil.
Obiectiv fix ( lentila fixa )

Sunt cele mai uzuale tipuri de obiective, oferind un unghi fix de vizualizare determinat de distanta focala a acestuia (ex. 2.8 mm, 3.6 mm, etc.).

Nu ofera posibilitatea reglarii nici a unghiului, dar nici a focalizarii si implica o instalare usoara. Sunt pretabile pentru supraveghere generala, unde unghiul se potriveste cu zona de supravegheat

Exemplu:
Pentru o incapere de 3 x 3 metri, este suficienta o camera cu lentila fixa de 2.8 mm si unghi de 105 grade, fiind nevoie de un unghi cat mai larg, atat pe orizontal dar mai ales pe vertical, din cauza dimensiunilor reduse ale incaperii
Obiectiv reglabil manual ( lentila varifocala )

Ofera posibilitatea reglarii unghiului, doar direct de pe camera, in momentul instalarii, oferind un unghi reglabil, limitat de intervalul distantei focale a acestuia (ex. 2.8 mm - 12 mm, unghi intre 105 grade si 33 de grade).

Pe langa posibilitatea reglarii unghiului, camerele cu lentila varifocala permit si reglarea focalizarii, facandu-le ideale pentru focalizarea pe anumite zone.

Exemplu:
Usi de acces, zona casei de marcat, dar si pentru zone unde unghiul exact este important si nu se incadreaza in cele standarde, cum ar fi holurile, alei intre cladiri sau chiar in exterior, pentru supraveghere general, pentru a nu include in imagini zone mult prea mari, inutile.
Obiectiv reglabil motorizat ( lentila varifocala motorizata )

Ofera aceleasi functii ca si lentila varifocala (reglare unghi si focalizare), insa acestea se pot modifica oricand, de la distanta, direct din DVR/NVR, computer persoanal sau chiar telefonul mobil.

Daca la varianta varifocalei clasice, era necesar ca cineva sa indrume din fata monitorului pentru a obtine exact unghiul si focalizarea dorita, in cazul celor cu zoom motorizat, reglarea este extrem de facila.

In plus, in timp, camerele cu varifocala se mai pot defocaliza, fiind nevoie de o reglare periodica, insa in cazul celor cu zoom motorizat, in majoritatea cazurilor, focalizarea se face automat.

Exemplu:
Domeniile sunt aceleasi ca si in cazul camerelor cu lentila varifocala, insa in plus, acestea pot oferi supraveghere generala intr-o incapere de exemplu, iar cand se doreste se poate da "zoom" pe zona centrala a acesteia.
Obiectiv neinclus

Aceste tipuri de camere necesita instalarea unui obiectiv exterior, ce trebuie achizitionat separat. Nu mai exista o gama prea variata pentru acest tip de camere, fiind populare in perioada celor analogice clasice, cu linii TV (CVBS)
Lentila
  DIMENSIUNE LENTILA
Lentila / obiectiv camera de supraveghere video

Distanta focala mica » unghi mai mare de vizualizare
(Ex.: 2.8 mm, 3.6 mm)

Distanta focala mare » unghi mai mic de vizualizare
(Ex.: 12 mm, 16 mm)

Daca stiti exact ce unghi de vizualizare aveti nevoie, puteti alege lentila fixa, fiind o solutie mai ieftina, insa daca doriti o reglare exacta a unghiului de vizualizare, alegeti o camera cu lentila varifocala sau chiar cu zoom motorizat.

Dimensiune lentila
  CARCASA
Carcase camere de supraveghere video
Dome - design discret fapt pentru care sunt folosite in general in interior. Se instaleaza in general pe tavan, dar majoritatea permit si pozitionarea pe perete.

Cu picior - se instaleaza in general in exterior, datorita designului vizibil si orientarii facile. Vin standard cu iluminator in infrarosu.

Speed dome - carcase robuste, ce ofera posibilitatea rotirii in jurul celor 3 axe, dar si iluminator in infrarosu puternic sau chiar lentila cu zoom motorizat.

Mini / Pinehole - camere ce pot fi mascate in diverse obiecte. Se folosesc in general la bancomate (ATM), dar nu numai. Carcasa este de interior.

Fish Eye - camere IP panoramice, cu unghi de 180 grade, Ideale pentru acoperirea completa a unei incaperi.
Carcasa
  TEHNOLOGIE
Exista 3 tipuri de tehnologii:
- analogice HD:    HDCVI, HDTVI, AHD
- analogica clasica :    CVBS (linii TV)
- digitala:    IP

Este OBLIGATORIU ca inregistratorul si camerele de supraveghere video sa cunoasca aceeasi tehnologie, altfel, sistemul de supraveghere video nu va fi functional.

Citeste mai multe informatii aici: Ce tehnologie sa aleg?
Tehnologie
Tehnologii Speciale
  FUNCTII IMAGINE
BLC - BackLight Compensantion - Compensarea luminii din spate
consta in amplificare luminii pana ce persoana este vizibila, insa fundalul devine suprasaturat.

WDR - Wide Dinamic Range - ofera o imagine foarte buna in conditiile in care zona supravegheata este iluminata diferit (contrast mare) obtinand o imagine clara atat in prim plan, cat si in fundal, comparativ cu BLC.

Comparatie intre BLC, WDR si Normal in in domeniul supravegherii video

Functii Imagine
ALIMENTARE POE
Alte functii
ALIMENTARE
PRODUCATOR
PRET (Lei)

  DISPONIBILITATE
Disponibiltate

Camere supraveghere video , lentila varifocala AHD

cu urmatoarele specificatii: Lentila: VarifocalaTehnologie: AHDDisponibiltate: Stoc/Stoc 0
Sterge toate filtrele
Ordonare:
  Cele mai populare
Camera 1MP Exterior, IR 40m, varifocala - HikVision DS-2CE56C0T-VFIR3F
  discount:    -30 %
25 fps
1 MP
Infrarosu
40m
varifocala
2.8-12.0
  Rezolutie maxima: 720p (1280 x 720 pixeli)
  Tehnologie: HDCVI HDTVI AHD ANALOGICA
  Infrarosu: 40 m
  Lentila: varifocala, 2.8-12.0mm (72.0°-23.0°)

  Alte functii: Filtru IR Mecanic, Infrarosu Inteligent,

Prospect       Link producator    
114,00 Lei
79,00 Lei
 Garantie: 24 de luni
 Livrare: din stoc
Camera Varifocala , Exterior , 2MP , IR 60m , 2.7-13.5mm - Dahua HAC-HFW1220R-VF-IRE6-27135 - Producator sisteme de supraveghere video profesionale
25 fps
2 MP
Infrarosu
60m
varifocala
2.7-13.5
  Rezolutie maxima: 1080p (1920 x 1080 pixeli)
  Tehnologie: HDCVI HDTVI AHD ANALOGICA
  Infrarosu: 60 m
  Lentila: varifocala, 2.7-13.5mm (104.0°-28.0°)

  Alte functii: Filtru IR Mecanic, Infrarosu Inteligent, 2DNR, Digital WDR, BLC, HLC,

Prospect       Link producator    
169,00 Lei
 Garantie: 24 de luni
 Livrare: 24-48 ore
Camera 2MP Exterior, IR 40m, varifocala - HikVision DS-2CE56D0T-VFIR3F - Producator sisteme de supraveghere video profesionale
25 fps
2 MP
Infrarosu
40m
varifocala
2.8-12.0
  Rezolutie maxima: 1080p (1920 x 1080 pixeli)
  Tehnologie: HDCVI HDTVI AHD ANALOGICA
  Infrarosu: 40 m
  Lentila: varifocala, 2.8-12.0mm (102.0°-32.0°)

  Alte functii: Meniu OSD, Filtru IR Mecanic, Infrarosu Inteligent, DNR, Digital WDR,

Prospect       Link producator    
189,00 Lei
 Garantie: 24 de luni
 Livrare: 24-48 ore
Camera 2MP Exterior, IR 40m, varifocala - HikVision HiWatch HWT-B320-VF - Producator sisteme de supraveghere video profesionale
25 fps
2 MP
Infrarosu
40m
varifocala
2.8-12.0
  Rezolutie maxima: 1080p (1920 x 1080 pixeli)
  Tehnologie: HDCVI HDTVI AHD ANALOGICA
  Infrarosu: 40 m
  Lentila: varifocala, 2.8-12.0mm (111.5°-33.4°)

  Alte functii: Meniu OSD, Filtru IR Mecanic, DNR, Digital WDR, BLC, Exir,

   Link producator    
210,00 Lei
190,00 Lei
 Garantie: 24 de luni
 Livrare: 24-48 ore
Camera 1MP Exterior, IR 90m, Varifocala - e-Sol ESV100/90A
25 fps
1 MP
Infrarosu
90m
varifocala
2.8-12.0
  Rezolutie maxima: 720p (1280 x 720 pixeli)
  Tehnologie: HDCVI HDTVI AHD ANALOGICA
  Infrarosu: 90 m
  Lentila: varifocala (2.8-12.0mm)

  Alte functii: Meniu OSD, Filtru IR Mecanic, 3DNR, True WDR,

190,00 Lei
 Garantie: 24 de luni
 Livrare: Suna
Camera 2MP, Exterior, IR 40m, Varifocala,4 in 1 - HikVision HiWatch HWT-T320-VF - Producator sisteme de supraveghere video profesionale
25 fps
2 MP
Infrarosu
40m
varifocala
2.8-12.0
  Rezolutie maxima: 1080p (1920 x 1080 pixeli)
  Tehnologie: HDCVI HDTVI AHD ANALOGICA
  Infrarosu: 40 m
  Lentila: varifocala, 2.8-12.0mm (111.5°-33.4°)

  Alte functii: Meniu OSD, Filtru IR Mecanic, Infrarosu Inteligent, DNR, Digital WDR, Exir,

   Link producator    
240,00 Lei
199,00 Lei
 Garantie: 24 de luni
 Livrare: 24-48 ore
Camera 2MP, Exterior, IR 40m, varifocala - HikVision DS-2CE16D0T-VFIR3F
  discount:    -19 %
25 fps
2 MP
Infrarosu
40m
varifocala
2.8-12.0
  Rezolutie maxima: 1080p (1920 x 1080 pixeli)
  Tehnologie: HDCVI HDTVI AHD ANALOGICA
  Infrarosu: 40 m
  Lentila: varifocala, 2.8-12.0mm (102.0°-32.0°)

  Alte functii: Meniu OSD, Filtru IR Mecanic, Infrarosu Inteligent, DNR, Digital WDR,

Prospect       Link producator    
249,00 Lei
200,00 Lei
 Garantie: 24 de luni
 Livrare: 24-48 ore
Camera 5MP Exterior, IR 30m, varifocala - e-Sol DV500/30A
25 fps
5 MP
Infrarosu
30m
varifocala
2.8-12.0
  Rezolutie maxima: 5 MP (2592 x 1536 pixeli)
  Tehnologie: HDCVI HDTVI AHD ANALOGICA
  Infrarosu: 30 m
  Lentila: varifocala (2.8-12.0mm)

  Alte functii: Meniu OSD, Filtru IR Mecanic, DNR, 3DNR, Digital WDR,

204,00 Lei
 Garantie: 24 de luni
 Livrare: 24-48 ore
Camera 2MP Exterior, IR 30m, Varifcoala - HikVision DS-2CE56D0T-VFIRF
  discount:    -18 %
25 fps
2 MP
Infrarosu
30m
varifocala
2.8-12.0
  Rezolutie maxima: 1080p (1920 x 1080 pixeli)
  Tehnologie: HDCVI HDTVI AHD ANALOGICA
  Infrarosu: 30 m
  Lentila: varifocala, 2.8-12.0mm (102.3°-32.0°)

  Alte functii: Filtru IR Mecanic, Infrarosu Inteligent, Digital WDR,

Prospect       Link producator    
252,00 Lei
205,00 Lei
 Garantie: 24 de luni
 Livrare: 24-48 ore
Camera 2 MP , Exterior , IR 40m , varifocala 2.8-12.0mm - HikVision HiWatch HWT-D320-VF - Producator sisteme de supraveghere video profesionale
  discount:    -4 %
25 fps
2 MP
Infrarosu
40m
varifocala
2.8-12.0
  Rezolutie maxima: 1080p (1920 x 1080 pixeli)
  Tehnologie: HDCVI HDTVI AHD ANALOGICA
  Infrarosu: 40 m
  Lentila: varifocala, 2.8-12.0mm (111.5°-33.4°)

  Alte functii: Exir, Meniu OSD, Filtru IR Mecanic, Infrarosu Inteligent, DNR, Digital WDR, BLC,

Prospect       Link producator    
229,00 Lei
219,00 Lei
 Garantie: 24 de luni
 Livrare: 24-48 ore
Camera Exterior , 4MP , IR 40m , Exir - HikVision HiWatch HWT-B340-VF - Producator sisteme de supraveghere video profesionale
25 fps
4 MP
Infrarosu
40m
varifocala
2.8-12.0
  Rezolutie maxima: 4 MP (2560 x 1440 pixeli)
  Tehnologie: HDCVI HDTVI AHD ANALOGICA
  Infrarosu: 40 m
  Lentila: varifocala, 2.8-12.0mm (108.4°-32.6°)

  Alte functii: Exir, Meniu OSD, Filtru IR Mecanic, Infrarosu Inteligent, DNR, Digital WDR, BLC,

Prospect       Link producator    
220,00 Lei
 Garantie: 24 de luni
 Livrare: 24-48 ore
Camera Bullet 2MP, HDCVI, HDTVI, AHD, Exterior, IR 40m, Varifocala - HD-View AHB-0AVIR2
25 fps
2 MP
Infrarosu
40m
varifocala
2.8-12.0
  Rezolutie maxima: 1080p (1920 x 1080 pixeli)
  Tehnologie: HDCVI HDTVI AHD ANALOGICA
  Infrarosu: 40 m
  Lentila: varifocala (2.8-12.0mm)

  Alte functii: Filtru IR Mecanic, 3DNR,

220,00 Lei
 Garantie: 36 de luni
 Livrare: 24-48 ore
Camera 5MP Exterior, IR 40m, varifocala - e-Sol ESV500/40A
25 fps
5 MP
Infrarosu
40m
varifocala
2.8-12.0
  Rezolutie maxima: 5 MP (2592 x 1536 pixeli)
  Tehnologie: HDCVI HDTVI AHD ANALOGICA
  Infrarosu: 40 m
  Lentila: varifocala (2.8-12.0mm)

  Alte functii: Meniu OSD, Filtru IR Mecanic, DNR, 3DNR, Digital WDR,

221,00 Lei
 Garantie: 24 de luni
 Livrare: 24-48 ore
Camera 4MP, Exterior, IR 40m, Varifocala, Antivandal IK10, 4 in 1 - HikVision HiWatch HWT-T340-VF - Producator sisteme de supraveghere video profesionale
25 fps
4 MP
Infrarosu
40m
varifocala
2.8-12.0
  Rezolutie maxima: 4 MP (2560 x 1440 pixeli)
  Tehnologie: HDCVI HDTVI AHD ANALOGICA
  Infrarosu: 40 m
  Lentila: varifocala, 2.8-12.0mm (108.4°-32.6°)

  Alte functii: Meniu OSD, Filtru IR Mecanic, Infrarosu Inteligent, DNR, Digital WDR, BLC, Exir,

   Link producator    
279,00 Lei
229,00 Lei
 Garantie: 24 de luni
 Livrare: 24-48 ore
Camera Dome 4MP Exterior, IR 40m, varifocala - HikVision HiWatch HWT-D340-VF - Producator sisteme de supraveghere video profesionale
25 fps
4 MP
Infrarosu
40m
varifocala
2.8-12.0
  Rezolutie maxima: 4 MP (2560 x 1440 pixeli)
  Tehnologie: HDCVI HDTVI AHD ANALOGICA
  Infrarosu: 40 m
  Lentila: varifocala, 2.8-12.0mm (108.4°-32.6°)

  Alte functii: Meniu OSD, Filtru IR Mecanic, Infrarosu Inteligent, DNR, Digital WDR, BLC, Exir,

   Link producator    
240,00 Lei
 Garantie: 24 de luni
 Livrare: 24-48 ore
Camera AHD, 1MP, Exterior, IR 30m - HD-View AHD-5SVIR2
25 fps
1 MP
Infrarosu
30m
varifocala
2.8-11.0
  Rezolutie maxima: 720p (1280 x 720 pixeli)
  Tehnologie: AHD
  Infrarosu: 30 m
  Lentila: varifocala (2.8-11.0mm)

310,00 Lei
265,00 Lei
 Garantie: 24 de luni
 Livrare: 24-48 ore
Camera AHD, 1MP, Exterior, IR 35m - HD-View AHB-5SVIR3
  discount:    -26 %
25 fps
1 MP
Infrarosu
35m
varifocala
2.8-11.0
  Rezolutie maxima: 720p (1280 x 720 pixeli)
  Tehnologie: AHD
  Infrarosu: 35 m
  Lentila: varifocala (2.8-11.0mm)

375,00 Lei
275,00 Lei
 Garantie: 24 de luni
 Livrare: 24-48 ore
Camera 5MP Exterior, IR 60m, varifocala - e-Sol ESV500/60A
25 fps
5 MP
Infrarosu
60m
varifocala
2.8-12.0
  Rezolutie maxima: 5 MP (2592 x 1536 pixeli)
  Tehnologie: HDCVI HDTVI AHD ANALOGICA
  Infrarosu: 60 m
  Lentila: varifocala (2.8-12.0mm)

  Alte functii: Meniu OSD, Filtru IR Mecanic, 3DNR, Digital WDR,

287,00 Lei
 Garantie: 24 de luni
 Livrare: 24-48 ore
Camera AHD, 1MP, Exterior, IR 30m - HD-View AHB-5SVIR2
25 fps
1 MP
Infrarosu
30m
varifocala
2.8-11.0
  Rezolutie maxima: 720p (1280 x 720 pixeli)
  Tehnologie: AHD
  Infrarosu: 30 m
  Lentila: varifocala (2.8-11.0mm)

289,00 Lei
 Garantie: 24 de luni
 Livrare: 24-48 ore
Camera 2MP Exterior, IR 60m, Varifocala - HD-View AHB-2SVIR3
25 fps
2 MP
Infrarosu
60m
varifocala
2.8-12.0
  Rezolutie maxima: 1080p (1920 x 1080 pixeli)
  Tehnologie: HDCVI HDTVI AHD ANALOGICA
  Infrarosu: 60 m
  Lentila: varifocala (2.8-12.0mm)

  Alte functii: 2DNR, 3DNR, Digital WDR,

308,00 Lei
 Garantie: 24 de luni
 Livrare: 24-48 ore
Camera 2MP Exterior, IR 50m, lentila varifocala- HD-View AHB-4SVIR3
25 fps
2 MP
Infrarosu
50m
varifocala
2.8-12.0
  Rezolutie maxima: 1080p (1920 x 1080 pixeli)
  Tehnologie: HDCVI HDTVI AHD ANALOGICA
  Infrarosu: 50 m
  Lentila: varifocala (2.8-12.0mm)

  Alte functii: 3DNR, BLC,

396,00 Lei
369,00 Lei
 Garantie: 24 de luni
 Livrare: 24-48 ore
1

Informatii Protectie
In functie de constructia carcasei, camerele se pot instala in   interior sau exterior.

Cauti o camera pentru interior?
ORICE camera poate fi instalata in interior, chiar daca este conceputa pentru exterior, insa pentru interior se folosesc in general camere format DOME (vezi filtru format carcasa)!

Cauti o camera pentru exterior?
In exterior se pot instala doar camere special concepute pentru a rezista la umiditate, temperaturi scazute sau chiar foarte mari.

Chiar daca nu sunt expuse direct "in ploaie", camerele de interior nu vor rezista in timp din cauza umiditatii din aer, a temperaturilor variate, etc.

O principala specificatie a rezistentei in exterior, atat la praf, cat si la apa, este gradul de protectie: IP65, IP66, IP67
 • Informatii Rezolutie
  Reprezinta principala specificatie a unei camere de supraveghere video si influenteaza direct detaliile din imaginile obtinute.

  Se masoara in Megapixeli si cu cat este mai mare aceasta specificatie, cu atat aveti mai multe detalii, cu acelasi unghi de vizualizare.

  Nu determina unghiul de vizualizare al camerei, ci numarul de pixeli ("puncte") dintr-o imagine. Cu cat avem persoana din imagine construita din mai multe "puncte", cu atat vom avea mai multe sanse sa o identificam.

  Exemplu:
  2 Megapixeli = 1080P = 1920 x 1080 pixeli = 2.073.600 pixeli
  ( Orizontal x Vertical )

  Imagine comparare rezolutii


 • 5 Megapixeli ≈ 2560 x 1920 pixeli

  Tehnologii: HDCVI, TVI, AHD si IP
  Categorie: Super HD
  Format imagine: 4:3


 • 4 Megapixeli sau 2K ≈ 2560 x 1440 pixeli

  Tehnologii: HDCVI, TVI, AHD si IP
  Categorie: Super HD
  Format imagine: 16:9

 • Informatii Infrarosu
  Majoritatea camerelor de supraveghere video sunt dotate cu iluminator in infrarosu, format din LED-uri IR, ce produc o lumina invizibila ochiului uman, dar care ajuta senzorul de imagine al camerei sa obtina imagini mai clare si in conditii de iluminare extrem de scazute sau pe timpul noptii.

  Distanta estimata a infrarosului, NU REPREZINTA distanta la care "vede" camera, fiind limitata de detaliile ce se pot obtine cu rezolutia existenta a camerei.

  Distanta mai mare = iluminare mai puternica

  Pentru o vizibilitate cat mai buna pe timpul noptii, camera nu trebuie sa aiba, in zona vizibila, obstacole ce ar putea reflecta infrarosul (ex. ramuri de copac, cladiri, stalpi, streasina cladirii, etc.)

  Exemplu Imagine cu Infrarosu

 • Informatii Lentila
  Lentila (obiectivul) are rolul de a prelua si focaliza lumina pe senzorul de imagine al camerei de supraveghere video, iar prin dimensiunea acesteia se determina unghiul de vizualizare.

  Tipul lentilei determina daca acesta are un unghi fix de vizualizare, reglabil manual sau reglabil motorizat de la distanta din inregistrator sau chiar telefonul mobil.
 • Informatii Dimensiune lentila
  Lentila / obiectiv camera de supraveghere video

  Distanta focala mica » unghi mai mare de vizualizare
  (Ex.: 2.8 mm, 3.6 mm)

  Distanta focala mare » unghi mai mic de vizualizare
  (Ex.: 12 mm, 16 mm)

  Daca stiti exact ce unghi de vizualizare aveti nevoie, puteti alege lentila fixa, fiind o solutie mai ieftina, insa daca doriti o reglare exacta a unghiului de vizualizare, alegeti o camera cu lentila varifocala sau chiar cu zoom motorizat.

 • Informatii Carcasa
  Carcase camere de supraveghere video
  Dome - design discret fapt pentru care sunt folosite in general in interior. Se instaleaza in general pe tavan, dar majoritatea permit si pozitionarea pe perete.

  Cu picior - se instaleaza in general in exterior, datorita designului vizibil si orientarii facile. Vin standard cu iluminator in infrarosu.

  Speed dome - carcase robuste, ce ofera posibilitatea rotirii in jurul celor 3 axe, dar si iluminator in infrarosu puternic sau chiar lentila cu zoom motorizat.

  Mini / Pinehole - camere ce pot fi mascate in diverse obiecte. Se folosesc in general la bancomate (ATM), dar nu numai. Carcasa este de interior.

  Fish Eye - camere IP panoramice, cu unghi de 180 grade, Ideale pentru acoperirea completa a unei incaperi.
 • Informatii Tehnologie
  Exista 3 tipuri de tehnologii:
  - analogice HD:    HDCVI, HDTVI, AHD
  - analogica clasica :    CVBS (linii TV)
  - digitala:    IP

  Este OBLIGATORIU ca inregistratorul si camerele de supraveghere video sa cunoasca aceeasi tehnologie, altfel, sistemul de supraveghere video nu va fi functional.

  Citeste mai multe informatii aici: Ce tehnologie sa aleg?
 • Informatii Functii Imagine
  BLC - BackLight Compensantion - Compensarea luminii din spate
  consta in amplificare luminii pana ce persoana este vizibila, insa fundalul devine suprasaturat.

  WDR - Wide Dinamic Range - ofera o imagine foarte buna in conditiile in care zona supravegheata este iluminata diferit (contrast mare) obtinand o imagine clara atat in prim plan, cat si in fundal, comparativ cu BLC.

  Comparatie intre BLC, WDR si Normal in in domeniul supravegherii video

 • Informatii Disponibiltate
 •  Cautare
   Filtrare
   Sus  Meniu
  CONTACT RAPID
  Vanzari
  0767 390 475


  Tehnic
  0765 487 387


  NEWSLETTER
  Inscrie-te la newsletterul nostru pentru a primi imediat ofertele noastre speciale si produsele noi pe care le vom comercializa  © POLITES ONLINE SRL 2021
  Autentificare
  Autentificare
  Nu ai inca un cont? Creaza cont nou!
  Ai uitat parola? Poti sa o recuperezi!
  Intampini probleme la autentificare? Contacteaza-ne telefonic: 0767 390 475 si vom rezolva problema imediat!