FB

Functia AGC. Ce insemna functia AGC pentru o camera de supraveghere video?

AGC - Automatic Gain Control este o functie foarte importanta pentru o camera de supraveghere video pentru a obtine o imagine exceptionala in toate conditiile de iluminat
  Publicat in: 2011.04.17
AGC - Automatic Gain Control - este o functie realizata de un circuit din componenta camerei de supraveghere video care are rolul de a compensa fluctuatiile de iluminat care duc la scaderea semnalului video.

Pe scurt, daca semnalul este prea slab, datorita scaderii iluminatului, atunci acest circuit amplifica semnalul din ce in ce mai mult pentru a atinge valoarea de 1V p-p, daca semnalul este adecvat circuitului circuitul responsabil cu functia AGC nu va aplica nici o amplificare, iar daca lumina este prea puternica acest circuit va diminua semnalul video.

Foarte important! In momentul in care fixam o camera si implicit o reglam, este recomandat ca functia AGC sa fie oprita, astfel incat imaginea provenita de la camera de supraveghere video sa nu fie influentata de aceasta amplificare a semnalului, iar la finalul reglajelor functia sa fie activata.

De asemenea, in conditii de iluminat foarte scazut, functia AGC nu face minuni, deoarece prin amplificarea semnalului slab provenit de la senzorul de imagine al camerei de supraveghere video, amplifica si zgomotul din acel semnal, deci si calitatea imaginii nu este una foarte buna, ci in unele cazuri puteti obtine imagini de o calitate mai slaba.

Camerele de supraveghere profesionale de calitate superioara si care au meniu OSD (On Screen Display) au optiunea de a selecta nivelul functiei AGC (Ex: High, Middle, Low si Off)

Concluzie, AGC este o functie foarte importanta de care trebuie sa tinem cont in momentul alegerii camerelor de supraveghere video.
 COMENTARII
Nu exista comentarii pentru acest articol! Vrei sa iti spui parerea despre acest articol?
Adauga un comentariu
Autentifica-te pentru a putea adauga un comnetariu!
Click aici pentru autentificare
 Cautare
 Filtrare
 Sus  Meniu
CONTACT RAPID
Vanzari
0767 390 475


Tehnic
0765 487 387


NEWSLETTER
Inscrie-te la newsletterul nostru pentru a primi imediat ofertele noastre speciale si produsele noi pe care le vom comercializa© POLITES ONLINE SRL 2021
Autentificare
Autentificare
Nu ai inca un cont? Creaza cont nou!
Ai uitat parola? Poti sa o recuperezi!
Intampini probleme la autentificare? Contacteaza-ne telefonic: 0767 390 475 si vom rezolva problema imediat!