Senzorul de imagine CCD vs CMOS. Tipuri de senzori SONY CCD

Doriti sa achizitionati un sistem de supraveghere video? Nu stiti care este diferenta dintre senzor de imagine 1/3" CCD si 1/4" CCD, intre SONY CCD si SONY Super HAD CCD?
  Publicat in: 2011.03.07
Un senzor de imagine este un dispozitiv care transforma o imagine optica intr-un semnal electronic. Primii senzori de imagine analogici au fost tuburile camerelor video, iar in prezent, cei mai utilizati senzori de imagine sunt digitali, si anume CCD si CMOS.

Sezorul CCD are ca principal avantaj, comparativ cu cel CMOS, sensibilitatea ridicata in conditii de iluminare scazuta, insa avand si pretul este mai mare.

Senzorul de imagine CMOS este folosit la majoritatea camerelor de supraveghere video IP, datorita costurilor reduse, insa pentru camerele de supraveghere analogice cel mai raspandit este senzorul CCD.

Standardul de imagine folosit in sistemele de supraveghere video este de 4:3 (Vertical : Orizontal), adica dimensiunea imaginii pe vertical reprezinta 3 sferturi din dimensiunea orizontala.

Cu cat CCD-ul este mai mare, cu atat imaginea rezultata va avea o calitate mai buna!
Principalele fomate de senzori de imagine folosite in sistemele de supraveghere video sunt: 1" , 2/3" , 1/2" , 1/3" , 1/4", insa cele mai folosite formate pentru senzorii de imagine tip CCD sunt 1/3" si 1/4".


Cu cat un format este mai mare, cu atat mai multa lumina poate prelua, si implicit vor fi mai sensibile decat cele de format mic, iar cum sensibilitatea este una din caracteristicile cele mai importante ale unei camere de supraveghere video, este recomandat alegerea unui senzor de imagine CCD cu format cat mai mare.

In momentul de fata, formatul 1/3" CCD este cel mai raspandit si cel mai rentabil, preturile camerelor de supraveghere video analogice dotate cu acesta scazand considerabil, astfel, formatul 1/4" CCD nu isi mai justifica pretul, doar in cazurile camerelor de tip Speed Dome (camere cu control al pozitiei atat pe orizontala, verticala cat si al dimensiunii unghiului "PTZ").

Senzori de imagine 1/3" SONY CCD

In zilele noastre exista mai multe companii care produc senzori de imagine, insa cel mai mare producator de senzori de imagine este SONY, ajungand sa produca peste 100 de milioane de senzori anual si in plus aflandu-se intr-o continua cercetare, dezvoltare cat si imbunatatire a produselor aflate pe piata.


SONY CCD vs. SONY EXview CCD

FORMATE SENZORI DE IMAGINE 1/4" SONY CCD
Momentan, exista foarte multe modele de senzori de imagine produse de SONY, insa in prospectele camerelor de supraveghere video veti gasi mai mult categoriile principale in care se incadreaza acestia.

- 1/4" SONY CCD
- 1/4" SONY Super HAD CCD
- 1/4" SONY Super HAD CCD II
- 1/4" SONY EXview HAD CCD
SONY Super HAD CCD II vs. SONY EXview HAD CCD II
FORMATE SENZORI DE IMAGINE 1/3" SONY CCD
- 1/3" SONY CCD
- 1/3" SONY Super HAD CCD
- 1/3" SONY Super HAD CCD II
- 1/3" SONY EXview HAD CCD
- 1/3" SONY EXview HAD CCD II
- 1/3" SONY Double Scan CCD (960H)Ca si concluzie, va sfatuim ca in momentul alegerii unei camere de supraveghere video profesionala, tineti cont de cat mai multe specificatii ale acesteia, inclusiv de senzorul de imagine al acesteia, si luati in considerare si faptul ca in fiecare categorie, de exemplu, 1/3" SONY Super HAD CCD, exista mai multe tipuri de senzori cu specificatii diferite.

Lista completa a camerele de supraveghere video color oferite de e-Camere.ro.
 COMENTARII
 Cautare
 Filtrare
 Sus
CONTACT RAPID
Vanzari
0767 390 475


Tehnic
0765 487 387


NEWSLETTER
Inscrie-te la newsletterul nostru pentru a primi imediat ofertele noastre speciale si produsele noi pe care le vom comercializa© POLITES ONLINE SRL 2018

Autentificare

Autentificare
Nu ai un cont? Creaza cont nou !
Nu mai stii datele? Recupereaza Parola!